De EA816 is een stationaire telefoon hybride voor het GSM-netwerk. Een industriƫle kwaliteit quad-band GSM-module met AMR-WB-codec en de faciliteiten voor gebruik als een telefoonhybride in een omroepstudio.

- Voor gebruik in gebieden zonder vast bekabelde telefoonverbindingen.

- Geoptimaliseerd voor gebruik met het HD-voice (AMR-WB / Adaptive Multi Rate Wideband) systeem dat meer en meer mobiele telefoonbedrijven aanbieden. De audio-bandbreedte wordt hiermee vergroot tot 7 kHz voor een kristalhelder geluid, ideaal voor de radio verslaggever in combinatie met de S25 Reportophone.

- Afhankelijk van uw netwerkprovider en uw gebruikte werkwijze kan dit leiden tot een flinke bespraring op telefoonkosten. In veel landen is een gesprek van mobiel naar mobiel is veel goedkoper dan van mobiel naar vast of visa versa. Bij een aantal providers telefoneert u zelfs gratis binnen een bedrijfscontract.

- Voorzien van de noodzakelijke omroep functies zoals een aansluiting voor afstandbediening met schakelcontacten. Voorzieningen voor speciale toepassingen zijn het automatisch opnemen en verbreken van het gesprek en de mogelijkheid om vanaf het toetsenbord van een telefoon een schakelcontact te bedienen.

- Instelbare echo cancelling voor toepassingen met mengtafels zonder speciale N-1 voorzieningen of met open microfoons en luidsprekers zoals in conferentiesystemen.
 
HD-VOICE:

HD Voice gebaseerd op G.722.2 AMR (Adaptive Multi Rate) Wideband technology voorziet in een verbeterde audio kwaliteit tot 7 kHz bandbreedte op mobiele netwerken. Dit systeem wordt momenteel in hoog tempo geimplementeerd door diverse telecom aanbieders. In Nederland heeft KPN het systeem inmiddels permanent ingeschakeld. Een groot aantal telefoontoestellen van o.a. Apple, Nokia, Samsung, HTC  en LG hebben de codec ingebouwd en zijn hiervoor geschikt.  Zie ook deze lijst. Door de verbeterde geluidskwaliteit (en lage kosten) binnen een betrouwbaar netwerk is dit systeem bij uitstek geschikt voor reportagedoeleinden.
Het systeem wordt automatisch geschakeld als beide toestellen voorzien zijn van een dergelijke codec en het netwerk dit toelaat. De EA816 biedt hiervoor de oplossing aan de studiokant: Een industriƫle kwaliteit GSM module in een halve 19" behuizing voor vaste opstelling met interfacing naar de studio mentafel als een gewone vork met gabalanceerde audio in- en uitgang en geisoleerde GPIO voor de besturing.

KOSTEN:

Naast de kwaliteitsverbetering van uw verbinding kan dit syteem een groot financieel voordeel bieden. In veel gevallen is het bellen tussen mobiele telefoons onderling voordeliger dan van mobiel naar vast of omgekeerd en is zelfs gratis bij een aantal telecomaanbieders met nummers binnen hetzelfde contract. De aanschaf van een dergelijke vork is dan in korte tijd terugverdiend.


EA816 TELEFOONVORK VOOR GSM         
SPECIALE TOEPASSINGEN:

In PA installaties kan de unit worden gebruikt om bijvoorbeeld vanaf een mobile telefoon een bericht om te roepen. Door de auto-answer functie neemt de unit op zodra er wordt gebeld. Met het toetsenbord van de telefoon kan een schakelcontact worden geactiveerd dat bijvoorbeeld de achtergrondmuziek uitschakelt. Zodra de verbinding wordt verbroken komt the EA816 weer in stand-by mode.
Omgekeerd kan er met een extern contact een voorgeprogrammeerd nummer (het eerste in het geheugen) worden gekozen en een verbinding worden gemaakt.
.
EA816 backkl
EA816 DE TECHNIEK:

- Half 19" behuizing, 2 stuks koppelbaar,

- Display en bedieningstoetsen op het frontpaneel,

- Externe antenne met SMA connector, verlengde antenne voor montage buiten 19" kast mogelijk,

- Sim card slot, vanaf de achterkant direct toegankelijk,

- Automatisch opnemen,

- Instelbare echo cancelling,

- Gebalanceerde in- en uitgang op XLR connectors,

- Handset aansluiting,

- GPIO connector voor interfacing met omroep mengtafels d.m.v. contacten,

- Eenvoudig geheugen voor 10 telefoonnummers,

- Dual-Band UMTS/HSDPA 900/2100MHz

- Quad-Band GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900MHz

- Output power-UMTS 850/1900: 0.25W; UMTS 900/2100: 0.25W; GSM850/GSM900: 2W; DCS1800/PCS1900: 1W

- Inclusief 12 Volt DC voedingsspannings adapter, 1 A maximaal. Geschikt voor auto boordspanning.

De - engelstalige - handleiding vind u hier.

Het manual voor versie 2 download.
EA816L
AMR-WB
HD-Voice